Trainen in coronatijd

  • Geplaatst op
  • Door Resi Claessens
  • Geplaatst in Langlauf, Rolski

Op het moment dat ik dit stukje schrijf voor Vasa Sport, is het buiten wit! Althans hier in Brabant. Elke ochtend trek ik erop uit om te langlaufen. Deze kans laat ik niet aan me voorbij gaan schrijft Resi Cleassens.

Een paar honderd meter van mijn huis, stap ik op de ski’s en kan ik uren ‘spelen’ in de sneeuw, echt geweldig! Heel uniek. Nu heb ik dan wel het geluk dat ik dit zo kan plannen omdat ik sinds kort eigen baas ben. Daarover straks meer.

Trainen in Coronatijd


Fit en gezond blijven

Alle langlaufmarathons en reizen zijn afgelast vanwege corona. Dat we op dit moment een unieke winterweek hebben in Nederland, maakt het een beetje goed.


Ondanks de coronatijd kan ik het opbrengen te blijven trainen. Want waarom zou ik het niet doen? Ik vind het heerlijk te bewegen, zo blijf ik fit en gezond, alhoewel dat laatste zeker geen garantie is. Ik mis de langlaufreizen met Vasa Sport wel, de eigen langlaufweekenden en de langlauftrainingen bij NordicSports4ALL in Snowworld Landgraaf. Maar dat is nu eenmaal zo. Als de reizen en trainingen weer mogen doorgaan, zal het vast dubbel genieten worden. Dus ik train gewoon door, 6 dagen in de week.

Trainen in Coronatijd


De trainingen bestaan op dit moment voornamelijk uit rolskiën, hardlopen, fietsen en krachttraining. Elke week ziet het trainingsschema van Frank Heldoorn er anders uit. De afwisseling zorgt er wel voor, het is daardoor gemakkelijker om gemotiveerd te blijven. De rolskitrainingen doe ik momenteel het liefst, want dat komt toch het meest in de buurt van het langlaufgevoel. Trainen op de hei, Col de la A67 ;-) en het beklimmen van een berg zoals de Vaalserberg zijn mijn favorieten. 

Trainen in Coronatijd


Sweat & Tee by RC

Enkele maanden geleden ben ik een eigen bedrijfje gestart: Sweat & Tee by RC. Ik bedruk unieke sportdesigns op t-shirts en sweaters middels de zeefdruktechniek. Het eerste ontwerp waar ik de markt mee op ben gegaan, is een langlaufontwerp.

Trainen in Coronatijd


Ik vind het zelf altijd wel leuk om een shirtje te dragen van een sport waar je passie naar uit gaat. En aangezien langlaufen op dit moment mijn grootste passie heeft, is het idee ontstaan om dit ontwerp ook toegankelijk te maken voor anderen.

 

Ja, ik wil meer weten over Sweat & Tee by RC >>

Heb je een vraag? Mail dan naar [email protected]

 

Groetjes,
Resi Claessens

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »